Sanja Läslogg 2 Flugornas herre

Boken blir mer och mer intressant ju mer tiden går på ön. Man lär känna karaktärerna och karaktärerna lär känna varandra. I första kapitlet när Kören (som Jack är ledare i) precis har anlänt står det så här: I det samma föll en av pojkarna framstupa i sanden och leden upplöstes. De lyfte upp den kullfallna pojken på plattformen och lät honom ligga.
-Han ska jämt svimma, sa Merridew.
Den kullfallna pojken var Simon. Simon är en ganska intressant filur. Han nämns ofta i bakgrunden men står aldrig riktigt i centrum. Han beskrivs, som i det tidigare exemplet, ganska vek och även blygsam men alltid glad och omtyckt. När Jack och Ralph i början skulle gå och utforska ön så valde de att ta med Simon. Han kommer in i bilden mer och mer hela tiden och man märker mer och mer att Simon faktiskt inte är så dum trots allt, jämfört med vissa andra blodtörstiga knäppskallar på ön. T.ex när Jack och hans jägare för första gången fått tag på en gris och Jack vägrar ge något fläsk till Nasse (den tjocka pojken): Simon som satt mellan tvillingarna och Nasse torkade sig om munnen och hyvade iväg sitt fläskstycke till Nasse, som fångade upp det. Tvillingarna fnissade och Simon sänkkte huvudet i blygsel.
Men Simon är fortfarande omtyckt och blir snart försedd med en ny fläskkbit. Nasse är utstött och de flesta känner att de kan behandla honom hur de vill. Det var därför modigt och ädelt gjort av Simon att ge sin bit till honom. Såhär beskrivs Simon till utseendet: Han var liten och mager och hade spetsig haka och så klara ögon att Ralph hade narrats tro att han var härligt gladlynt och odygdig.
Han går in i djungeln ibland till något som de kallar ljusbuskar eller ljusknoppar, utan att någon vet. Överhuvudtaget verkar han lite mystisk och hemligt smart.
Förresten när det gäller Nasse så är det inte hans riktiga namn utan bara ett öknamn som de andra pojkarna, tack vare Ralph, tycker är roligt att kalla honom. Jag tror att man kommer få veta i slutet någon gång vad hans riktiga namn är, eller i alla fall någon gång.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0