Läslogg 2 Hungerspelen Mathilde



Läslogg 2 Mathilde Ahlström


Här är andra läsloggen om Hungerspelen av Suzanne Collins.

Boken är fortfarande lite trög för att det inte händer så jätte mycket, men det börjar blir mer och mer spännande.

Tankarna som jag har om karaktärerna är att Cinna är Katniss stylist Det är han som alltid stylar Katniss när hon ska vara med i olika evenemang. Och först presenteras när Katniss och Peeta kommer till huvudstaden. Jag tycker att Cinna verkar snäll, och modig eftersom hon själv har varit med i distrikt 12.

Och Peeta är pojken från distrikt 12 som blir vald till Hungerspelen, och han träder först fram i historien när hans namn ropas upp som den andra deltagaren till Hungerspelen. Den tanken jag får av Peeta är att han verkar snäll, glad men inte allt för utåtriktad person, Jag tycker att Peeta är en sån där vänlig och god person som man gillar, men i boken verkar Katniss misstänksam om Peeta verkligen är så snäll och då blir man själv lite misstänksam.

Suzanne Collins använder sig ganska mycket av tillbakablickar när det kommer till karaktärer. Hon återger och reflekterar.

Hungerspelen är en bok som även skildrats i TV. Det är som en sagoberättelse, jag tänker på kapitel 12 och 13, där det verkligen skildras hur ljuset från facklorna lyser upp i skogen, hu ryggsäcken känns tung men hur trädet blir den trygga tillvaron. Där, uppe i trädet finns skyddet, lugnet och tryggheten, långt från farorna. Farorna finns nämligen överallt i skogen, men bristen på vatten är värst. Vart finns vatten? Hettan är outhärdlig, den är plågsam och fruktansvärd. Hur länge överlever man utan vatten?

Katniss i boken har goda tankar om Haymitch, som kan vara hennes räddande ängel. Kan Haymitch skicka henne vatten? Eller har Peetas beteende fått dem att dra öronen åt sig? Katniss är rädd att dö.

Spänningen i boken ökar, och det är lätt sträckläsa den!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0